About

Τα ψηφιακά μέσα μάς καθορίζουν

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να νιώθουν με δεμένα χέρια χωρίς το κινητό τους. Τα ψηφιακά μέσα καθορίζουν σημαντικά την προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Advertisements

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να νιώθουν με δεμένα χέρια χωρίς το κινητό τους. Τα ψηφιακά μέσα καθορίζουν σημαντικά την προσωπική και επαγγελματική ζωή. Το γεγονός ότι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι στο Ιντερνετ παρά για ύπνο έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Willis Towers Watson.

Σε αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Βραζιλία οι γνώμες ήταν σε μεγάλο βαθμό

θετικές (στην Κίνα, τα δύο τρίτα συμφωνούν ότι η χρήση των ψηφιακών μέσων έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους), ωστόσο οι γνώμες στη Γερμανία και τις ΗΠΑ ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις. Στη Γερμανία, μόνο το 30% συμφωνεί (και το 24% διαφωνεί) ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, περίπου το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ψηφιακά μέσα έχουν βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της συμμετοχής στα κοινά.

Τουριστική Επιτροπή: Δημιουργία ποιοτικού δείκτη τουρισμού μέσω του ΤΕΙ.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με θέματα συζήτησης την συμμετοχή του Δήμου Κεφαλλονιάς σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και εκπόνηση έρευνας σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για τον βαθμό ικανοποίησης των τουριστών.

Η συζήτηση αρχικά περιελάμβανε ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα από την συμμετοχή του Δήμου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις «Ι.Τ.Β» του Βερολίνου (8-12 Μαρτίου), Seatrade Miami στη Φλόριντα των ΗΠΑ (13 – 16 Μαρτίου) και «Mediterranean Panorama» στην Στοκχόλμη (17 – 19 Μαρτίου).

Στο σημείο αυτό ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, αφού παρόντες ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος για το Επιμελητήριο κ. Ανδρέας Παντελειός, η κα Σύβιλλα Ψαλίδα, ιδιοκτήτρια του White Rocks, ο κ. Φοίβος Ορκόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε τους οινοποιούς του νησιού, αλλά και ο κ. Σπυρονικόλας Σολωμός, δημοτικός σύμβουλος που αναμένεται να αναλάβει εντός των επόμενων ημερών την αντιδημαρχία Ελειού Πρόννων. Η κα Ψαλίδα έκανε αναφορά στην παρουσίαση της Κεφαλλονιάς στο «Ι.Τ.Β» του Βερολίνου (Διεθνή έκθεση με παρουσία της ΠΙΝ, η οποία εκπροσωπούσε και τον Δήμο Κεφαλλονιάς) σχολιάζοντας πως ήταν ελλιπής η εικόνα που παρουσίασε το νησί μας, ενώ και το υλικό που υπήρχε για την Κεφαλλονιά δεν ήταν αρκετό σε σχέση με εκείνο που παρουσίασαν άλλα νησιά. Επίσης, αναφέρθηκε στην «παραμελημένη» εικόνα που εμφανίζει η παραλία του Πλατύ Γιαλού, αλλά και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη Λάσση και σχετίζονται με το γεγονός ότι γίνεται αλόγιστη χρήση διαφημιστικών αφισών σε δένδρα, κολώνες και στάσεις της περιοχής, κάτι που αποτελεί δυσφήμιση για το νησί μας συνολικά.

Οι κύριοι Σολωμός και Παντελειός αμφότεροι συμφώνησαν για την κατάσταση στη Λάσση και συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας – ενημέρωσης των υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν στο να ευπρεπιστεί η περιοχή. Ο κ. Παντελειός έθιξε και το ζήτημα της κρουαζιέρας, σχολιάζοντας πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή, ενώ ενημέρωσε το σώμα και για ένα πρόγραμμα – εφαρμογή που θα μπορούσε να βοηθήσει στο να προωθήσουμε καλύτερα το τουριστικό μας προϊόν στο κομμάτι της κρουαζιέρας.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Ορκόπουλος μίλησε για τον τουρισμό και το πώς τα οινοποιία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξή του, ενώ ζήτησε από όλους να επενδύσουν και στο κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων σε θέματα τουρισμού.

Η συζήτηση έκλεισε ουσιαστικά με το πιο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης, το οποίο ήταν η εκπόνηση έρευνας σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για τον βαθμό ικανοποίησης των τουριστών. Για το θέμα αυτό μίλησε ο καθηγητής του ΤΕΙ, κ. Πολυκαλάς, λέγοντας πως μια τέτοια έρευνα μπορεί να ξεκινήσει αρχικά καλύπτοντας ένα τμήμα της τουριστικής σεζόν, για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθεί, ώστε να γίνει ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός ποιοτικού δείκτη του τουρισμού στο νησί μας, με χρήσιμα συμπεράσματα προς αξιολόγηση και αξιοποίηση. Φυσικά, η έρευνα αυτή θα έχει συνέχεια, δεν θα γίνει για μία μόνο σεζόν, ενώ η χρηματοδότηση θεωρείται απαραίτητη για να μπορέσει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί με αξιόλογες προδιαγραφές.

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

94456422
Argostoli
touristiki-epitropi-29-03-17-3
Τουριστική επιτροπή

 

touristiki-epitropi-29-03-17-4
Τουριστική επιτροπή

 

e-kefalonia